سفارش تبلیغ
صبا ویژن

دارالرضوان

پدرم امام (ره)

 به نام خدا


کـارنـامه نــور (زندگینامه امام خمینی)

 

فصل اول از ولادت تا وفات

 

 8 . فداییان اسلام ( ادامه ی بخش بیست و هشتم )

کودتای 28 مرداد، تقریباً به حیاب جبهه ملی پایان داد و جز آنچه سالها بعد، تحت عنوان "نهضت آزادی ایران" ظهور کرد، تشکل خاصی اندیشه‏های مصدق را پی نگرفت. اما فداییان اسلام تا دو سال پس از کودتای زاهدی، به فعالیتها و مبارزات سرسختانه خود ادامه دادند، تا این که در 25/8/1334 در ماجرای ترور ناموفق حسین علأ نخست وزیر وقت ایران، دستگیر و محاکمه و سپس اعدام شدند.

امام خمینی به همراه تنی چند از مجتهدان قم، بسیار کوشیدند که از اجرای حکم اعدام آنان، جلوگیری کنند. امام برای آوردن فشار بر دستگاه حکومتی، نزد آیة‏اللّه بروجردی رفت و از ایشان خواست که رژیم را از اجرای حکم اعدام درباره نواب صفوی و دوستانش بازدارد؛ لیکن تلاشهای امام، ثمر نداد و نواب صفوی، طهماسبی، ذوالقدر و واحدی که هسته مرکزی فداییان بودند، شهد شهادت را نوشیدند.

به عقیده نگارنده، تحقیق درباره این بخش از تاریخ معاصر ایران، نیاز به حوصله و دقت بسیار دارد و نباید محققانی که خالی از حب و بغضِ سیاسی نیستند، این مهم را برعهده گیرند. انبوه نوشته‏هایی که تاکنون درباره نهضت ملی شدن نفت، اختلاف میان آیت اللّه کاشانی و مصدق، و فداییان اسلام، تحقیق و تالیف شده‏اند کمتر به پیدا کردن منشا واقعی اختلافات و نزاعهای فیمابین اهتمام ورزیده‏اند. بیشترین همت مولفان و نویسندگانِ تاریخ معاصر ایران، استفاده از این مقطع تاریخی برای نشان دادن حقانیت خود در روزگار حاضر است. دریغا که در این روزهای ملتهب که بیش از هر تنوری، بازار سیاست و سیاست‏بازی داغ است، هرکس به فراخور اندیشه‏های خود، بخشی از این برهه تاریخی را به نقد و بررسی می‏گذارد و از میان آنچه خود بافته و گفته است، دلایلی چند برای درستی افکار و مواضع خود در این سالها می‏یابد. بر محققان و پژوهشگران منصف است که این بخش از تاریخ سیاسی ایران را بیش از پیش به مداقه و تحلیل صادقانه گذارند و سرنوشت نهضت ملی شدن نفت را به گرایشهای خود نیاویزند.


                                                                           ادامه دارد ...

منبع متن : تبیان ..... منبع عکس : بوتس